TikTok работи върху „голям скок към игрите“ и според съобщенията тества миниигри на платформата във Виетнам. В партньорство със студиото за мобилни игри Zynga компанията прави поддържани от реклами HTML5 игри, които могат да пуснат на платформата по-късно тази година.

Гигантът сред социалните медии вече е прегърнал игрите, тъй като си партнира със Zynga миналата година за производството на Disco Loco 3D. Той също така направи Garden of Good - фермерска игра, в която играчите печелят точки, за да правят дарения за Feeding America.

С над 1 милиард активни потребители предлагането на миниигри ще увеличи приходите от реклама, както и времето, прекарано в приложението.

„Винаги търсим начини да обогатим нашата платформа и редовно да тестваме нови функции и интеграции, които носят стойност за нашата общност“, казва представител на TikTok пред Reuters в имейл.

TikTok планира да се разшири отвъд миниигрите. Миналата година компанията започна да тества своето приложение за предаване на живо, наречено TikTok Live. Потребителите на TikTok Live могат да предават поточно от своя компютър, телефон или игрална конзола.

Освен това потребителите на китайската версия на TikTok, Douyin, могат да играят игри в приложението от 2019 г. Източници, близки до темата, казват, че TikTok, който е собственост на базираната в Китай ByteDance, ще пусне повече игри в Югоизточна Азия.

Скокът на приложението в света на мобилните игри идва, след като други компании като Netflix и Apple се присъединиха към сферата на мобилните игри. В края на 2021 г. Netflix пусна селекция от игри за iOS, които потребителите да играят на iPhone и iPad. Освен това Apple пусна своята услуга за абонамент за игри Apple Arcade две години преди това.

Разбираемо е, че TikTok иска да разшири усилията си в игрите, за да ангажира непрекъснато своите 1 милиард потребители. Игрите придобиха голяма популярност в наши дни и решението изглежда разумно. Не бихме се изненадали, ако други платформи за социални медии последват примера, тъй като много от тях обичат да дублират функциите на TikTok.


Снимка: Pikrepo

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?

 

Тагове: