Илон Мъск не успя да избегне съдебен процес заради голямата си уста. Преди известно време в туит Мъск  критикува британеца Върнън Унсуърт, помогнал за спасяването на блокираните в пещера деца в Тайланд – като го нарече „педофил“. Съдия Стивън Уилсън определи обвиненията като достатъчно основателни, за да бъде заведено делото за клевета. Съдебната битка трябва да започне на 22 октомври.

Докато адвокатите на Муск твърдят, че той просто е изразявал своето „мнение“, съдията извади на показ и имейлите, които Мъск е изпратил на BuzzFeed и в които той отправя подробни (и необосновани) обвинения, че Ънсуърт е имал малолетна жена. По думите на съдията, външен наблюдател вероятно би заключил, че Мъск представя „твърдения, основаващи се на обективни факти“, вместо просто да споделя мислите си.

Виж още: Това е корабът, с който най-богатият човек на Земята иска да покори Луната (ВИДЕО)

Преди заседанието е предвидена конференция, която ще се проведе на 7-ми октомври.

Въпреки че това не гарантира, че Ънсуърт ще надделее в съда, сигурно е, че дело ще има, освен ако не бъде постигнато извънсъдебно споразумение. Също така името на Мъск отново изплува в новините и то не по хубав повод. Той наскоро постигна съгласие с Комисията по ценни книжа по повод туитовете си с Теsla, а сега ще трябва да се изправи в още една правна битка заради поведението си.