Не е тайна, че SpaceX конструира своя тестови кораб Starship в щата Тексас, без да пречи на неговото заснемане, и към днешна дата дори сме виждали снимки на процеса. Но как ще изглежда машината в завършен вид? Е, вече не трябва да се чудите, тъй като самият Илон Мъск публикува концептуално изображение, показващо завършената версия на Starship.

За прототип тя изглежда изненадващо красива и със своето метално тяло напомня доста на научнофантастичната визия от филмите на 50-те години - нещо, което веднага забелязаха и наблюдателни фенове. Разбира се, уточнява Мъск, в завършен вид конструкцията ще има люкове, които тук отсъстват.

Целта на кораба е да се използва за суборбитални полети с помощта на ракетата за вертикално излитане и приземяване Grasshopper, за да докаже, че това е подходяща технически формула. Когато това се случи успешно, машината ще се използва за орбитални мисии след 2020 година.

Вероятно няма да се наложи да чакаме дълго и за да видим концепцията на живо. SpaceX очаква да тества в полет кораба още през март или април, което ще е цели шест месеца по-рано от предварителните очаквания. И докато до отправянето на Starship в небето и отвъд все още има време, това е добър знак, че плановете на космическата компания се движат в график.