Google работи по нова функция, която ще показва на потребителите препоръчани статии и материали директно в прозореца на браузъра Chrome. Предложенията ще се появяват при отварянето на нов раздел във версиите на програмата за Windows, Mac, Linux, Android и iOS.

Google потвърди, че все още тества функцията и официално тя не е достъпна за потребителите.

"Винаги експериментираме с подобни неща за Chrome, но на този етап нямаме какво да обявим", уклончиво отговаря говорител на компанията.

Все още не е ясно как точно ще се казва функцията, но множество препратки в кода на Chromium Code Reviews говорят за т.нар. услуга Morning Reads и за функцията ChromeReader. На базата на тази информация може да се заключи, че Google ще препоръчва статии на базата на най-често посещаваните от вас сайтове, след което ще разширява предложенията и чрез персонални профили. Ако сте логнати в своя Google профил, тези препоръки ще бъдат още по-тясно съобразени с вашата интернет активност, но дори и да не сте влезли в него, пак ще получавате препоръчаните материали. Накрая Google оставя възможност и да отхвърляте предложенията също както и при другите подобни услуги на компанията, които отправят препоръки към потребителите.

Виж още: Samsung пусна Chromebook 3 на цена 200 долара

Тагове: