Google ще поосвежи значително Google News с идеята платформата да стане максимално унифицирана, обяви компанията.

Новото новинарско изживяване започва с раздела For You, който ви предлага пет кратки важни истории, подбрани... ами, специално за вас. Те са микс от световни и локални новини, както и нови развития в историите, които вече следите.

След това може да преминете в раздела Headlines, за да се запознаете с горещите новини от цял свят. Други раздели пък ви дават тематични новини като спорт, бизнес и технологии.

Въвежда се и нов визуален формат на име Newscast, който също дава поредица от статии, клипове и цитати по една тема. Това ви позволява да прегледате различни източници и да решите дали искате да се зачетете повече.

Ако дадена тема ви вълнува особено, Full Coverage позволява да видите как се отразява събитието от различни медии и в различен формат като социален коментар, местни новини и топ медии. Google News събира най-обсъжданите истории и ги подрежда в реално време.

Докато темата за фалшивите новини не беше разгледана специално, разделът за проверка на факти е опит за решаване на проблема и Google полага усилия чрез своята инициатива за новини на Google News Initiative.

Най-четени
Всички

Huawei към Тръмп: „Не искаш да ни караш да се конкурираме с Google”

289 | 19.08.2019
Още от Tech

Около 50 млн. гъвкави телефона ще бъдат в ръцете ни към 2024 г.

13 | Преди 15 ч.