По време на последното премиерно събитие на Google компанията направи множество препратки към Apple и iPhone 14, iOS 16 и нежеланието на Apple да приеме поддръжка за RCS съобщения.

По-рано през седмицата Google проведе събитие, на което обяви Pixel Watch, Pixel 7 и Pixel 7 Pro и предложи нови подробности за Pixel Tablet. По време на събитието някои водещи нямаше как да не отправят няколко удара към Apple и някои от последните анноси от Купертино.

„Pixel винаги е бил лидер в иновациите за смартфони“, каза Брайън Раковски, вицепрезидент на Google за управление на продуктите, говорейки за Pixel 7 и Pixel 7 Pro. „Приемаме го като комплимент, когато другите в индустрията следват нашия пример, като например винаги включен дисплей и At a Glance, поставяне на полезна информация направо на вашия заключен екран“, продължи Раковски, намеквайки за т.нар. Live Activities в ‌iOS 16‌ и възможностите за винаги включен iPhone 14 Pro.

„Преди три години въведохме разпознаване на автомобилни катастрофи заедно с други важни начини да ви предпазим, като проверка на безопасността и споделяне при спешни случаи“, добави Раковски по време на събитието. Миналия месец Apple представи Car Crash Detection с ‌iPhone 14‌, ‌iPhone 14 Pro‌ и най-новите модели Apple Watch, а ‌iOS 16‌ предоставя Safety Check на потребителите за тяхната лична безопасност. „Това е невероятен опит в пионерските функции, които бяха за първи път на Pixel“, заключи Раковски.

Една от най-големите точки на напрежение между Apple и Google е отказът на Apple да приеме поддръжка за съобщения RCS: най-новия и все по-разпространен стандарт за съобщения. Apple продължава да ограничава съобщенията на своите устройства само до стандартните SMS и iMessage въпреки публичните призиви от Google да приеме RCS. Изпълнителният директор на Apple Тим Кук отговори на тези призиви, като каза, че това не е нещо, което потребителите на Apple искат от компанията.

По време на събитието на Google, интернет гигантът отново оказа натиск върху Apple да промени курса. „RCS е модерният индустриален стандарт за съобщения и вече е възприет от по-голямата част от индустрията. Надяваме се всеки производител на устройства да разбере съобщението и да приеме RCS, което прави изпращането на съобщения по-добро за всеки потребител на смартфон.“

Снимка: Unsplash

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?

 

Тагове:
Още от Tech