Изглежда, че Google работи върху сгъваеми устройства от няколко години, като слуховете сочат, че поне едно от тях е устройство в стил Galaxy Fold. Сега дългогодишен източник на надеждна информация разкри още очевидни подробности.

Weibo профилът Digital Chat Station публикува няколко предполагаеми детайли на дизайна за така наречения Pixel Fold. Машинно преведената публикация предполага, че задната част на сгъваемия Pixel е в съответствие с Pixel 7 и че предната част прилича на Oppo Find N. Профилът също така твърди, че устройството има „сравнително малък“ основен дисплей, който се сгъва хоризонтално навътре (за разлика от вертикално сгъваем дизайн като сгъваеми миди).

Digital Chat Station също сподели още няколко твърдения относно Pixel Fold. Той твърди, че външният екран има монтиран в центъра дисплей с перфорация и че сгъваемият екран има дизайн на цял екран без изрез с перфорация. Вместо това сгъваемият очевидно има малка селфи камера, разположена върху рамката.

Това няма да е първият път, когато виждаме монтирана в рамка селфи камера, тъй като устройства като Nokia N9 от 2011 г. и ранните телефони Mix на Xiaomi възприеха подобно разположение на камерата. Но все пак би било интересна алтернатива на изрез с перфорация, камера под дисплея или дебел изрез като на оригиналния Fold. Да се ​​надяваме, че Google може да постави камера в рамката, като същевременно запази сравнително тънките рамки.

Също така не е първият път когато чуваме за сгъваемите устройства на Google, които вероятно предлагат по-компактен дизайн. Изображение на сгъваемо устройство на Google, намерено в бета-версията на Android 12L по-рано тази година, може също да предполага по-малък дизайн.

Така или иначе, изглежда, че все пак не трябва да се отказвате от мечтата за сгъваем Google Pixel. Но ще го видим ли преди края на годината? Е, това е въпрос, който тепърва чака своя отговор.

Снимка: Unsplash

Виж още: Забравете стъклото и метала - новият Pixel ще ползва още по-скъпи материали