Не е тайна, че Google има много хардуерни продукти и дори не става дума за тези, които са готови да се появят официално. Разбира се, серията Pixel 7, Pixel Watch и нов таблет Pixel, планиран за следващата година, може да са достатъчни, за да ви развълнуват, но всъщност необявените джаджи са тези, които изглеждат най-интересно. Ново изтичане на информация хвърля малко светлина върху две предстоящи устройства от Google, включително дългоочаквано, дълго отлагано устройство, което може да бъде на път към пазара през следващата година.

Според профила Digital Chat Station в Weibo, Google в момента планира да си партнира с Foxconn за два бъдещи флагмански телефона, прехвърляйки производството от Виетнам обратно в Китай и за двете устройства. Първото устройство трябва да е познато на всеки, който следи отблизо слуховете за серията Pixel. Съобщава се, че първият сгъваем продукт на Google е един от двата продукта от това партньорство, въпреки че не е ясно кога може да започне производството. Няма нищо ново в днешното изтичане на информация относно това, какво може да включва това устройство – тази публикация в Weibo го нарича „конвенционален“ сгъваем телефон, – но всички признаци, че Pixel Fold все още е жив, със сигурност ще облекчат феновете, мечтаещи за сгъваем телефон.

Този втори телефон обаче е доста по-мистериозен. Твърди се, че това е водещ продукт, работещ с чипсета Tensor 2, оборудван със сензор IMX787, 50 MP основна камера и – най-интригуващо – керамично тяло. Ако този модел на сензора ви звучи познато, това е, защото се появи преди няколко седмици, прикрепен към онова мистериозно устройство Lynx, което изглежда никой не може да разгадае. Ако Lynx наистина има керамичен корпус, неговото съществуване изведнъж придобива много повече смисъл, предлагайки първокласни материали отвъд стъкло и метал за първи път в телефон Pixel.

Керамиката е рядкост в смартфоните – тя се появи в Essential PH-1 и OnePlus X, но нейните цветови ограничения я правят трудно продаваема за някои производители. Първоначално материалът беше заложен да се появи и в OSOM OV1 преди преждевременното спиране на това устройство и не е ясно дали неговият наследник Solana Saga ще го последва. Ако Google наистина планира да изгради керамичен Pixel в бъдеще, това може да направи доста за отделянето на телефоните на компанията от масата модели, направени от стъкло, метал и пластмаса.

Снимка: Unsplash

Виж още: Странни дупки на океанското дъно - портал към мистериозен свят?