Продуктовият мениджър на Google Play Team, Ibrahim Elbouchikhi обяви новината за въвеждането на нова система за платени абонаменти към отделните приложения и игри, от страна на разработчиците им. Така Google ще позволи на разработчиците си да печелят допълнителни средства за нови разработки, като пуснат полезно съдържание под формата на виртуални бонуси, допълнителни игрови нива, пакетни услуги, музикални и видео изпълнения и т.н.
Всеки разработчик на приложение или игра, има право да добавя неопределен брой абонаменти, с които да стимулира продажбите си. Така всеки потребител ще може да избира, конкретното съдържание на приложението или играта, без да заплаща за нещо, което не използва.
Абонаменти трябва да бъдат два вида, месечен и годишен. А в зависимост от това, кой от тях сте избрали след изтичането им, ще бъдете уведомявани чрез е-поща за това и дали искате да ги удължите. Прекратяването на абонамент може да става по всяко време, независимо дали срокът е изтекъл, или не.
Разработчиците от „Glu Mobile“ вече въведоха месечен (4,99$) и годишен (9,99$) абонамент за популярният си хит „FrontLine Commando”. 

"Много сме развълнувани от въвеждането на тези възможности на нашите Android потребители и ние вярваме, че абонаментите в Google Play ще послужат като по-нататъшен растеж в нашия бизнес." - казва Niccolo de Masi главният изпълнителен директор на Glu.

Ако сте разработчик и имате идея за успешен бизнес модел, то може да се запознаете по-подробно с възможностите на новите абонаменти тук

 

Тагове: