Бихте ли платили фиксирана месечна сума, за да имате достъп до всички Android игри и приложения? Google вероятно иска да ви зададе същия въпрос - код, скрит в приложението Play Store, прави препратка към услуга на име Play Pass.

Макар да нямаме официално потвърждение от гиганта, изглежда, че това е някаква Netflix-подобна услуга, която обхваща определени игри и приложения срещу месечна такса. Вместо да гледате филми и сериали като при Netflix, тук ще си избирате от съдържанието на Play Store.

Възможно е някои премиум приложения и игри да бъдат изключени, но това засега е спекулация. Скритият код обаче подсказва, че нещо ново наистина се задава; остава само да видим кога Google ще даде зелената светлина на идеята.

Имайки предвид, че App Store по традиция носи доста повече пари за Apple и разработчиците от Play Store, може би Google търси начин да промени баланса. Всичко това става на фона на възход на абонаментния модел, където водят Netflix и Spotify, но Amazon също има Amazon Prime, а се очаква Apple да разкрие и своя услуга.

Тагове: