Изглежда Google не смята скоро да се отказва от поддръжката на Google+, тъй като днес ставаме свидетели на най-новия редизайн на социалната мрежа. Новият Google+ ще ви улесни в публикуването на съдържание, търсенето и свързване с други хора. Новата версия е достъпна първо за настолни компютри и лаптопи. Мобилните приложения за iOS и Android ще бъдат актуализирани през следващите няколко дни.

През последните няколко месеца Google е потърсила мнението на потребителите, за да разбере как те използват социалната мрежа и как тя може да се подобри.

„Драстично опростихме почти всеки аспект на продукта. Ще видите това ясно в нашата нова навигация, центрирана около колекциите и общностите. Колекциите ви позволяват да се потопите в съдържанието. Общностите позволяват на групи от хора с едни и същи интереси да се обединяват. С колекциите и общностите откриването на невероятни неща е просто“ – пише в блог публикация Люк Роблюск от Google.

„Новият Google+ ще ви улесни в публикуването, търсенето, свързването и справянето с голямо количество съдържание в един напълно нов новинарски поток. Работихме усилено, за да направим Google+ лек и пъргав на всякакви устройства с всякакъв размер.“

Новата версия на Google+ може да бъде изпробвана, като влезете в профила си и щракнете върху бутона Let's go. Хората, които решават да продължат да използват стария дизайн, могат да се върнат към него, като кликнат върху подканата в долния ляв ъгъл.

 

s

 

Прочетете още: Google разшири Local Guides програмата си в Google Maps

Тагове: