Съвсем наскоро ви споделихме информацията за бъдещия Nexus 9 таблет на Google. И може би „случайно“ в рекламно изображение на Android L на Google I/O 2014, беше показан именно този 9-инчов таблет. Хвърлете един поглед. Таблетът не прилича нито на Nexus 7 2013, нито пък на Nexus 10 т.е. това е някакво междинно устройство, което трябва да се появи в най-скоро време.

Първото нещо, което ни прави впечатление са предните високоговорители (макар, че на снимката се вижда само този от ляво). Това напомнят на BoomSound високоговорителите на HTC, както, разбира се, и на тези от Nexus 10.

Второто нещо, което отново ни хваща погледа е предната камера. Тя се намира от лявата страна на таблета, точно където беше и тази на Nexus 7, 2012г.

И накрая да обърнем внимание на размера. Очевидно това е Nexus 9, защото в легнало положение Nexus 7 е по-нисък от Nexus 5 (до който е поставен таблета на снимката), т.е. това е таблет с по-голям екран.

Тъй като не видяхме анонса на този таблет на Google I/O 2014, нито дори окончателната нова версия на Android, ние смятаме, че HTC Nexus 9 ще е първото устройство, което ще носи в себе си Android 5.0 Lollipop, когато Google реши да пусне софтуера това лято.

Тагове: