Google продължава да добавя нови и нови места в картографската си услуга, които можем да обиколим виртуално чрез режима Street View. Наред с едни от най-предпочитаните туристически дестинации, като Венеция, Бурж Халифа – Дубай, Айфеловата кула във Франция  и други, сега можем да „обходим“ и известни летища, жп гари и спирки на метрото. Това става благодарение на Street View Trekker технологията, с която екипи на Google обикалят със специални раници на гърба, на които са поставени 360 градусови камери. Ето и кои са новодобавените места: летище Мадрид – Барахас, летище Ханеда – Токио, Летище Айндховен – Холандия и вътрешността на самолет AirBus A380 на летище Дубай, централна жп гара Ватерло, Лондон.

Благодарение на работата на Google, днес е повече от лесно да видиш и отидеш на места, които трудно би достигнал просто така. Удобството позволява да добиеш представа за места, за които само си слушал или си гледал на снимки, а и по-този начин изключително лесно можем да упътим някой, или да бъдем упътени от някой. Само си представете, че ви предстои пътуване до държава и даден град, в които никога не сте стъпвали и нямате идея, как да се ориентирате. Една бърза разходка с Google Street View би била безценна за визуализиране на ситуацията. Браво Google!

Ето и още няколко дестинации, които си заслужава да посетите, докато удобно сте се настанили на дивана в хола: Антарктика, Галапагоски острови и Тадж Махал-Индия. А ако те не са ви достатъчни просто посетете официалната страница на Google Maps и изберете дестинация!

Не пропускайте това видео, в което колегите ни от TheVerge показват, как работи Street View Trakker-a!


Вижте и новия Chrome експеримент "Пътуване през Средната земя"!