„Пътешествие из Средната земя", е най-новият Chrome експеримент, който ще ви въведе в едно уникално интерактивно приключение. Отидете на сайта goo.gl/TheHobbit от браузъра на вашия компютър, лаптоп, телефон или таблет и пътешествайте във вълшебния свят на Хобитите.

Вдъхновен от предстоящия филм "Хобит: Пущинакът на Смог“, „Пътешествие из Средната земя" ви пренася на местата, в които се развива действието, заедно с присъствието на героите от филмовата трилогия. Това е жив микс от съвременни уеб технологии и филмово изкуство! Цялостната разработка е на „Norton Kingdom“ в сътрудничество с Warner Bros. Pictures, New Line Cinema и Metro-Goldwyn-Mayer Pictures.

Вашето приключение ще започне с една прекрасна интерактивна карта на Средната земя. А след като изберете бутона „Начало“ ще може да опознаете местностите „Тролови чукари“, „Ривъндел“ и „Дол Гулдур“. Очаква се добавянето и на още места, в следващите няколко седмици като – „Залата на Трандуил“, „Езерният град“ и „Самотната Планина“. Кликнете върху всяка една местност, за да се потопите в нейната атмосфера. Ще научавате подробности за историята на всяка местност от героите, които я обитават.

 

 

Потапянето в 3D графичния свят на "Пътешествие из Средната земя" е създадено благодарение на CSS3 и WebGL, които може би разпознавате от предишни Chrome експерименти. Но "Пътешествие из Средната земя" е първият Chrome експеримент, който събира това красиво 3D изживяване и го прави достъпно за мобилни устройства.

Богатите аудио ефекти и звук се доставят чрез Web Audio API, който вече се поддържа и от двете Chrome версии, за Android и iOS. Въпреки, че WebGL не се поддържа на iOS устройства, Chrome потребителите могат да безпроблемно да изживеят приключението на "Пътешествие из Средната земя" на техните Iphone-и и Ipad-и.

В Google+ профила на Chrome може да получавате актуална информация, за това кои места от „Средната земя“ ще се отключат през следващите седмици.

 

А знаете ли, че скоро ще можете да стартирате Chrome приложения с думите "OK Google"?