Официалното присъствие на една или друга технологична компания на територията на България е винаги добро нещо, защото така имаме пряка връзка с нея и можем да черпим информация от извора.

Според информация на economic.bg американският технологичен гигант със седалище Маунтин Вю, Калифорния, ще отвори първия си офис в България. Фирма „Гугъл България“ е била регистрирана миналия вторник (10 март) с начален капитал в размер на 100 000 лв. Офисът на „Гугъл България“ се намира на бул. „Цар Освободител“ 10 срещу Руската църква в София, а неин ръководител ще бъде Греъм Лоу от Великобритания.

Досега в България е имало само представители на Google, но не и официален офис. Това е страхотна новина, защото едно официално представителство у нас ще осигури по-здрава връзка между хората от технологичния бранш и американската компания, а също така ще даде възможност на българските медии да научават по-бързо новините от Google, плюс възможност за вземане на интервюта по-важни теми. Самата дейност на Google за Европа към момента минава през държави като Швейцария, Германия, Великобритания, Полша и други.

Има слухове, че Google може да веземе участие в бъдещия Sofia Tech Park, който се изгражда на „Цариградско шосе“. Изпълнителният директор на Sofia Tech Park Елица Панайотова коментира слуховете така: „Надяваме се да има новини около Google, но все още е рано.“ Тя пояснява, че Google подпомага и съветва голяма част от технологичните стартъпи у нас.

 

Прочетете още: „Бизнесът в действие“ вдъхновява за 10-а поредна година

Тагове: