Google Translate получи актуализация с промени в дизайна в стил Ice Cream Sandwich и поддръжка на нови езици. С визуалната промяна преводачката на Google се включва във все по-масовата експанзия на последната версия на Android. Новият Holo дизайн е приятен за очите, работи по-бързо и предоставя удобна среда за някой нови функции, присъстващи във 2.4 версията.

Една от най-интересните нови функции, е възможността да въвеждате ръкописен текст, чрез вграденият pad в приложението. Така разпознаването и превода на по-сложни изрази става още по-удобно и бързо. Pad функцията е налична за най-използваните езици (английски, испански, италиански, френски, китайски, японски...), като се надяваме да се роботи и по-поддръжка на родната ни кирилица.

Друга полезна функция е преводът на фрази между различните езици т.е. изговаряне на фраза на език А ще се преведе и възпроизведе директно на език Б и обратното. И тук поддържаните езици са ограничен брой.
Наред с новите добавени езици, като Есперанто например, е увеличен и броят на езиците, които поддържат text-to-speech функцията. Пълният списък можете да намерите в описанието на приложението в Google Play Market.
Разгледайте снимките от галерията ни тук

 

Свалете приложението от Google Play Market или Apple AppStore.

 

Тагове: