Vivo се подготвя да пусне първия си сгъваем телефон Vivo X Fold на китайския пазар. Заедно с X Fold компанията ще пусне и Vivo X Note и Vivo Pad на 11 април. По-рано вчера сутрин предстоящият Vivo Pad беше забелязан в базата данни на Geekbench 5. Сега забелязахме и телефона Vivo X Fold с номер на модел V2178A в базата данни на Geekbench.

Списъкът със сравнителния тест на Geekbench също потвърждава някои от ключовите спецификации на първия сгъваем Vivo. Нека разгледаме по-отблизо резултатите и спецификациите на Vivo X Fold.

Преди пускането на пазара предстоящият X Fold с номер на модел V2178A вече се появи в базата данни за сравнение на Geekbench 5. Според данните предстоящото сгъваемо устройство успя да спечели 1223 точки в едноядрен тест на бенчмарка, докато в многоядрения тест резултатът беше записан като 3335 точки.

Освен това списъкът с бенчмарк разкрива наличието на осемядрен процесор Qualcomm с кодово име taro и конфигурация 1 + 3 + 4 ядра. Въз основа на това първият сгъваем Vivo изглежда се захранва от процесора Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 и Adreno 730 GPU. За тези, които не знаят, Snapdragon 8 Gen 1 е най-доброто предложение на Qualcomm в момента и е изградено върху 4 nm производствен процес на Samsung.

Освен това профилът на Geekbench също потвърждава 12 GB RAM вариант на X Fold. Въпреки това компанията може да пусне X Fold и в други конфигурации на паметта. От страна на софтуера X Fold ще стартира Android 12 в кутията.

По-рано тази седмица спецификациите на предстоящото сгъваемо устройство на Vivo се появиха в мрежата чрез изтекъл пост. Според него X Fold ще предлага 8-инчов сгъваем дисплей с Quad HD+ резолюция и 120 Hz честота на опресняване. Това ще бъде LTPO 3.0 AMOLED дисплей. Отделно от него екранът на капака на устройството ще бъде 6.53-инчов дисплей с Full HD+ резолюция със 120 Hz честота на опресняване.

Снимка: Vivo

Виж ощеDimensity 9000 поглежда към окупирания от Qualcomm връх в AnTuTu