След като Galaxy S22 Ultra на Samsung и неговите братя са в огледалото за обратно виждане на компанията, вниманието започва да се насочва към последващите премиери на Samsung Galaxy Z Fold3 и Galaxy Z Flip3. Според нов доклад трети мистериозен модел може да се присъедини към тези два предстоящи сгъваеми телефона.

Новата информация, публикувана от Galaxy Club, се отнася до три нови продукта с кодови имена B4, Q4 и N4. Очакваме първите два да бъдат Samsung Galaxy Z Fold4 и Galaxy Z Flip4 или както Samsung реши да нарече тези телефони, тъй като предшествениците бяха наречени B3 и Q3. Не сме виждали никакви телефони с кодовото име N преди, така че N4 може да е нов модел в сгъваемите устройства на компанията.

Малко се знае за телефона Galaxy N4, но Galaxy Club смята, че този телефон може да бъде произведен в по-малък мащаб от Galaxy Z Fold4 или Galaxy Z Flip4. Това има смисъл, ако е експериментален проект за Samsung и съответства на това, което компанията направи с оригиналния Galaxy Z Fold през 2019 г. Все още не знаем как този трети сгъваем модел ще се различава от дизайна на Fold серия или на семейството Z Flip.

На CES 2022 Samsung показа различни концептуални устройства с имената S и G. Може да видим как Samsung приема една от тези идеи за тази трета серия или пък може да е изцяло нова идея. Ако Samsung адаптира един от тези съществуващи прототипи, това може да означава, че ще видим сгъваем телефон с три екрана или може би алтернатива, която се навива.

По темата за предстоящите сгъваеми устройства на Samsung нов слух предполага, че и Galaxy Z Fold 4, и Galaxy Z Flip 4 ще използват нов процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen1+. Той твърди, че този чипсет ще бъде произведен на 4nm процес на TSCM, което ще го направи по-енергийноефективен от съществуващия Snapdragon 8 Gen 1. Информацията идва от достоверния профил Ice Universe, който казва, че е 100% сигурен, че това се случва.

Все още не знаем кога Samsung ще представи следващата си серия сгъваеми телефони, но в момента очакваме август да бъде следващото голямо събитие Unpacked. През 2021 г. Samsung използва този месец, за да разкрие Galaxy Z Fold3 и Galaxy Z Flip3, така че бихме очаквали подобна ситуация през 2022 г. за следващата серия от устройства.

Снимка: Samsung

Виж още: Продажбите на флагмански телефони стигат рекордни нива