Хакер с прякора Gnosticplayers пусна в продажба нова огромна хакерска база данни на онлайн пазар в Dark Web. Това е третият път когато Gnosticplayers използва тъмната мрежа, за да предлага изтекли лични данни за милиони потребители. Преди това хакерът изтъргува през т.нар. Dream Market данните на 620 милиона потребители в 16 бази данни, а малко по-късно предложи още 8 бази данни с информация за 127 милиона души.

Сега хакерът продава още 8 хакнати бази данни с лична информация за 92 милиона души. Най-голямото име в този пакет е известната платформа за хостинг и споделяне на gif файлове GfyCat. Хакерът продава всяка база данни отделно, а осемте общо струват 2.6249 биткойна, което е около 9400 долара.

Хакерът твърди, че не е посредник, а лично е откраднал данните. Неговата цел е да продаде над 1 милиард потребителски данни и след това да изчезне с парите. Към момента той е извадил акаунтите на 840 милиона души. Той протестира и срещу несправедливата според него присъда на младия английски хакер Джордж Дюк-Кохан, който през декември бе осъден на три години затвор.

Впечатляващи снимки със смартфон? По-лесно е, отколкото предполагате (част 1)

---

Битката за Луната: кой ще стъпи там отново. Първи?