Групата Shadow Brokers бе в основата на експлойта, който доведе до глобалните атаки с рансъмуера WannaCry и сега тя заплашва, че това далеч не е единственият ѝ коз.

По данни на специалисти по киберсигурност организиралите атаката на 12 май хакери са се възползвали от шпионска софтуерна програма, за която се предполага, че се използва от Агенцията за национална сигурност. Тогава те са използвали софтуер, разпространен именно от групата с псевдоним Shadow Brokers.

Сега в новото си съобщение Shadow Brokers критикуват правителствата и технологичната индустрия, че не са се защитили преди месеци, когато стана известно за голямата кражба от Агенцията за национална сигурност на САЩ, и заплашват, че всеки месец ще пускат още от тези програми. Може да ги получи всеки, който си плати, и така ще придобие инструмент за достъп до някои от най-големите тайни на компаниите.

Вторият инструмент за хакерски атаки EsteemAudit, който бе пуснат в мрежата, отново е разработен от Агенцията за национална сигурност на САЩ. Той е бил модифициран и сега може да се използва за престъпни цели, предупреждават специалисти.

Тагове: