Ако разполагате с новия НТС 10 или с някой от останалите високобюджетни апарати на компанията, пуснати наскоро, новината е добра - производителят предвижда поетапен ъпдейт до Android 7.0 Nougat.

Процесът ще стартира през последното тримесечие на годината, като най-напред от актуалната ревизия на Android ще се възползва отключената версия на НТС 10. Компанията потвърди, че вече е получила финалната версия на софтуера от Google и започва да прави по нея настройките за собствения си интерфейс.

След като отключеният HTC 10 бъде ъпдейтнат, процесът продължава с отключената версия на HTC One M9, следвана от HTC One A9. НТС потвърди още, че предлаганите през мобилни оператори версии на същите телефони ще получат ъпдейта, но това вече зависи и от плановете на съответните телекоми. От своя страна НТС има задължителен 90-дневен срок за ъпдейт на флагманските си модели, като в случая в тази категория попада НТС 10.

На този етап не е ясно дали други телефони извън HTC 10, One M9 и One A9 ще получат ъпдейта и как изглеждат плановете на компанията отвъд Q4 2016, заключава Trusted Reviews.

Виж още: Поканата на Meizu за представяне на 5 септември съдържа Nokia E71

Тагове: