Според Лю Канг, главен представител на Huawei в Европейския съюз, компанията избира обект в Европа и се готви да изгради фабрика за производство на 5G оборудване. За да се интегрира по-тясно в Европа и да работи усилено, за да се противопостави на натиска на САЩ върху страните от ЕС, Huawei е решил да създаде производствена база в Европа. Тази производствена база ще се концентрира върху 5G оборудване за европейските пазари. В момента Huawei избира сайта за фабриката и вече има няколко потенциални места.

Според Европейския съюз негова държава-членка ще позволи на китайския производител да започне работа по неговата 5G база. Компанията обаче няма да участва в основната 5G конструкция там. От ЕС заявиха още, че може да наложи забрани на операторите, които представляват рискове за сигурността на ключови части от европейската 5G инфраструктура.

Въпреки че ЕС направи такова изявление, планът на Брюксел е много подобен на правилата на Обединеното кралство. Така до известна степен Huawei може да участва в изграждането на 5G мрежа в Европа (страните-членки на ЕС). Бившият вицепрезидент на Европейската комисия Вивиан Рединг също заяви, че „Huawei ще изгради 5G оборудване в Европа, за да повиши значително европейското доверие в продуктите на Huawei."

Лю Канг заяви, че „ангажиментът на Huawei към Европа е по-важен от всякога."

„Ето защо решихме да изградим фабрика в Европа. Само тогава можем наистина да имаме 5G продукти, произведени в Европа за европейския пазар", казва той, цитиран от GizChina.

Виж още: Коронавирусът затвори магазините на Apple в Китай

 

Тагове: