Скрит Android код загатна за идването на Google Pixel 4A, достъпна версия на Pixel 4. Изглежда още, че дори можем да очакваме три от тези A версии – включително една, която може да има 5G. С други думи това е първата индикация, че Google може да предложи 5G телефон преди Pixel 5.

Препратките към продукта на Google са намерени в Android код (Android е с отворен код и хората могат да имат лесен достъп до него) и в него са споменати среден клас Pixel телефони, идващи през 2020 година. Разработчици от XDA разшифроват кодовите имена на идващите три Google продукта. Любопитно е, че от компанията бяха заявили, че въпросният Pixel 4A няма да пристигне тази година. Изглежда, че това няма да бъде така.

Виж още: Най-готините продукти от CES 2020, които може да си купите още тази година

Три от тези кодови имена, които разработчиците откриха по време на AOSP (Android Open Source Project), наречени Sunfish, Redfin, и Bramble, изглежда още по-вероятно да се окажат имена на мобилни устройства, имайки предвид, че Google има навика да използва имена на риби като телефонни кодови имена. Всяко от тях е свързано с SoC (чип система).

Докато Sunfish е с sm750 (или Snapdragon 730) чипсет, Redfin, предполага се, ще работи с sm7250 (известен още като Snapdragon 765), чипсет, въведен през декември 2019, по време на Qualcomm конференцията като първия SoC с интегриран 5G модем. Bramble също изглежда, че ще е на базата на чипсет Snapdragon 765.

 

Тагове: