Едно от големите предизвикателства пред Huawei в момента е ограниченият достъп до Google Play Store. Ето защо в момента компанията тества функцията AppSearch, която трябва да дава достъп до популярни Play Store приложения без директен достъп до магазина.

AppSearch е временен мост от Huawei за достъп до най-важните приложения и услуги. Приложението може да се зареди от немския сайт на Huawei, където то се нарича AppSuche или AppSearch. С негова помощ може да сваляте популярни приложения от доказани източници, като магазина на Amazon, сайтове като apkmirror, apkpure и aptoide, както и от официалните страници на разработчиците.   

Ако дадено приложение е налично на няколко места, имате избор за това, откъде да го свалите. AppSearch има и раздел за приложения по категории, по азбучен ред и за най-популярните приложения.

В условията за ползване на AppSearch Huawei подчертава, че не хоства нищо от това съдържание директно, така че избягва проблеми с лицензите и ограниченията. Вместо това AppSearch функционира като портал, с който да сваляте приложения от трети платформи.

Виж още: Край на LineageOS приказката за Nexus 5X, 6P, Pixel C и др.

Тагове: