"Tizen няма никакъв шанс да бъде успешна". Това заяви този уикенд изпълнителният директор на Huawei Technologies Consumer Business Group Ричард Ю в интервю за Уол Стрийт Джърнъл. Изглежда именно това негово мнение е причината компанията му да отказва на операторите да създаде устройства с тази платформа. Той допълни, че Huawei няма никакви планове да налага Tizen, въпреки харченето на средства за разработка и проучване на операционната система на Samsung. 

По отношение на платформата Windows Phone на Microsoft той също не е много позитивно настроен. 

"Опитахме се да използваме операционната система Windows Phone. Но е изключително трудно да убедиш потребителите да купят Windows Phone. Тя не е печеливша за нас. В период на две години ние губим пари от тези телефони. Засега сме решили да спрем пускането на Windows телефони. Притесняваме се, че Android е единствената опция, но нямаме избор". 

Ю каза също така пред WSJ, че компанията няма планове да създава собствена операционна система, въпреки че "е лесно да се създаде такава". Проблемът бил, че е трудно създаването на екосистема около нея и именно с това се бори Microsoft. 

Изображение: Chris Ratcliffe/Bloomberg

 

Тагове: