През последните няколко дни около Xiaomi в Китай има някои опасения за поверителност. Това е центрирано около устройства, които ние няма да видим в скоро време, но за тези, които се притесняват, Хюго Бара отговаря на притесненията.

"Xiaomi е мобилна интернет компания, ангажирана да предоставя висококачествени продукти и лесни за използване интернет услуги. Ние вярваме, че е наш основен приоритет да защитим потребителските данни и неприкосновеността на личния живот. Ние не трябва да качваме или съхраняваме лична информация или данни без разрешението на потребителите."

Това беше отговорът на запитванията, свързани с Cloud Messaging платформата на компанията и как тя борави с потребителските данни. Охранителна фирма във Финландия първа сподели опасения, че смартфоните на Xiaomi изпращат данни до сървърите дори без добавен профил в "облака". В отговор на загрижеността сега от Xiaomi ще направят Cloud Messaging услугата си опционална, а не автоматична. Пусната е софтуерна кръпка, за да се добави допълнителна сигурност на данните изпращани до сървърите.

Хюго Бара е пуснал обширно съобщение по темата в своя Google+ профил, затова, ако искате да се запознаете по-подробно, може да посетите този адрес.

 

Виж още: Хюго Бара: Xiaomi не копира Apple