Steam Machine на Valve е в бета версия и са налични само 300, но от iFixit са успели да се докопат до бройка, която, подобно на всички останали устройства, до които се докоснат, са разглобили, за да видят какво има вътре.

 

Steam Machine, конзолата, която трябва да пренесе PC игрите в хола, на телевизора, получи много висока оценка от iFixit – 9 от 10. Устройството е оценено високо, тъй като е „проектирано така, че да може да се отвори и да се работи по него” и всъщност може да бъде изключително лесно подобрявано. iFixit имат само една критика – „по време на сглобяването, точното свързване на кабелите е трудно без ръководството.”

 

Steam Machine е оборудвана прилично количество портове – PS/2 порт за клавиатура и мишка, два порта USB 2.0 и четири USB 3.0, HDMI връзка, Dual-link DVI и DisplayPort. Моделът, който iFixit са разглобили, е с 1TB Seagate хибриден диск и ZOTAC GeForce GTX 780 видео карта. Конзолата е оборудвана и с mini-ITX дънна платка и е с 16GB Crucial Ballstix Sport RAM. Въпреки че е интересно да видим какво има в тези бета бройки, хардуерът най-вероятно ще се промени във финалните модели. Вижте повече снимки тук.

Трудно ли е инсталирането на SteamOS Beta?

 

Тагове: