iFixit не закъсня с разглобяването на iPhone X - телефона, който е едно ново начало за Apple. Компанията напълно е обновила вътрешността му, показвайки нови начини за комплектоване на повече функции в тънко тяло.

Разглобяването разкрива някои изненади, включително и две акумулаторни клетки в iPhone X. “Двойната“ батерия е с капацитет 2716 mAh, което я прави малко по-голяма от батерията на iPhone 8 Plus (2691 mAh). От iFixit заявяват, че новият дизайн на батерията на iPhone X се дължи повече на нуждата от спестяване на пространство, а не промяна в капацитета на самата батерия. Дизайнът на двете части дава възможност за повече "творчески форми и разположение" и така Apple е в състояние да се възползва по-добре от остатъчното пространство.

Дънната платка е 70 на сто от размера на iPhone 8 Plus, който, разбира се, е по-голям  на размери, но Apple е успяла да побере повече технологии в по-малко пространство. Освен това от iFixit отбелязват, че когато става дума за общата площ на отделните слоеве, размерът на дънната платка е 135 процента от площта на iPhone 8 Plus.

iFixit отбелязва още, че дисплеят и батерията все още са с приоритет за ремонтиране, т.е. могат да се премахнат, без да се разкачват други важни компоненти, като сензорите на Face ID например. Екипът предупреждава, че ако задното стъкло се счупи, "ще трябва да се премахнат всички компоненти и да се подмени цялото шаси". iPhone X получи 6 от 10 точки за ремонтиране, което го прави по-лесен за ремонт от Samsung Galaxy Note 8 (с 4 точки).

Тагове: