Новият сгъваем телефон на Huawei е обект на слухове от доста време, но освен че се очаква той да има подобрен дизайн по отношение пантата, за него доскоро не се знаеше нищо. Сега вече можем да добавим две важни подробности – неговата премиерна дата и това, че той ще има специален охлаждащ елемент, предназначен за сгъваеми телефони.

Последното не е напълно потвърдено, тъй като слухът се базира на патент, попълнен през 2020 г., и затова не се знае дали идеята не е била предназначена точно за Huawei Mate V. Въпросната тръба за охлаждане обхваща цялото устройство и е уникална, защото е гъвкава. Що се отнася до премиерата на телефона, източник от китайската социална мрежа Weibo твърди, че това ще стане на 23 декември. Huawei Mate V ще бъде звездата на предстоящото събитие, но заедно с него ще бъдат представени и други устройства – телевизори, лаптопи и фитнес тракера Fit mini.

Теорията за премиерата на Huawei Mate V се подсилва допълнително от още един изтекъл тийзър от Huawei, който показва затворен сгъваем телефон, планиран за края на декември.

Снимка: Huawei

Виж ощеНовата серия геймърски монитори HUAWEI MateView GT вече е на българския пазар