Слуховете около графичните процесори Arc Alchemist на Intel продължават, като известният с вътрешната си информация профил Komachi предполага, че има цели осем различни графични карти, предназначени да ударят нашите машини. Технически това са седем различни графични процесора, като се предполага, че A770 се предлага както в 8 GB, така и в 16 GB. Това са повече карти, отколкото очаквахме, особено като се има предвид, че само една от тях може да създаде осезаема разлика в тези все още гладни за чипове времена.

Туитът от Komachi не навлиза в много подробности, освен да спомене различните версии на A770. Има отметки по всички карти с изключение на 78, която се нарежда до A780 и се предполага, че е водещият модел, с който Intel ще пусне линията.

Няма официална дата за стартиране на Arc Alchemist, въпреки че се твърди, че Intel ще пусне ограничени бройки това лято. Мобилните версии на графичните процесори вече трябва да са при производителите на лаптопи и скоро трябва да видим как ще се представят.

Много малко се потвърждава, когато става въпрос за спецификациите на графичните процесори за настолни компютри, освен че картите от висок клас трябва да могат да предявят претенции за пълните 32 Xe ядра. Има още някои неизвестни - A350 например не е споменаван от дълго време, въпреки че толкова далеч назад в класацията се очаква това да бъде бюджетно предложение.

Ще признаем, че към този момент от годината очаквахме да видим вече първите ревюта на дългоочакваните графични карти на Intel, но ето че все още говорим за слухове. Intel винаги са спазвали традицията да подготвят своите драйвери точно преди пускането на картите, в противен случай те ще бъдат разкритикувани както от рецензенти, така и от геймъри.

Според друга информация A770 се появи на сайт за сравнителни показатели, ползвайки по-нов драйвър от наличния в момента. Бенчмаркът на Puget Systems не трябва да се разглежда като потвърждение на много неща. Действителната оценка на производителността не е особено полезна, тъй като PugetBench не е бенчмарк за GPU и като се има предвид, че е сдвоен с Core i5 9600K, това е повече от вероятно просто пробна версия под някаква форма.

Часовникът обаче вече тиктака както за Intel, така и за AMD и Nvidia, които се подготвят за собствените си графични процесори от следващо поколение. Както всички отбелязват - предлагането на видеокарти от настоящото поколение се покачва и цените на техните предшественици започват да падат. Съответно последното нещо, от което се нуждае Intel, е да бъде цяло поколение зад конкуренцията, когато стартира Arc Alchemist.

Снимка: Intel

Виж ощеНаправиха важна стъпка към мрежови комуникации, които не могат да бъдат хакнати

 

Тагове: