Инвеститорите, които търсят възвращаемост чрез онлайн инвестиции, отчитат рекордни постъпления от акции в е-спорт и гейминг през първите девет месеца от годината. Всъщност двата най-големи индекса за е-спорт и гейминг HERO и ESPО са скочили съответно с 64 и 59 процента тази година, докато технологичният индекс NASDAQ се е увеличил едва 29 процента.

Дори биткойнът, който често се определя като сигурна инвестиция в несигурни времена, не е спечелил толкова, колкото акциите в гейминг и е-спортове.

ESPO индексът отчита представянето на гиганти в развлекателния бизнес като Nvidia, Tencent, AMD, Nintendo, Activision Blizzard, Ubisoft, EA и др. Повечето от тях присъстват и в други индекси, където освен това личат имената на водещи мобилни компании като GLU Mobile, COM2US и др.

Ако решите да инвестирате в гейминг акции, компаниите от Южна Корея, Китай, САЩ и Швеция се оказват най-печеливши. Особено голяма е възвръщаемостта при скандинавската държава, където акциите на специализираната в безплатни стратегии Stillfront е скочила с 200 процента, докато тези на компанията майка на THQ Nordic Embracer Group са скочили със 136 процента.

На другия край на спектъра са японските гейм компании, които с изключение на Capcom не дават висока възвръщаемост.

Снимка: Flickr

Виж още: Adidas vs. Nike – изкуствен интелект vs. робот

 

Тагове: