Спортните прояви по цял свят са замрели, но това не означава, че състезанията не могат да продължават на закрито. NASCAR и Fox Sports започнаха серия от виртуални автомобилни състезания. Първата такава проява е била на 22 март и е наблюдавана от 903 000 зрители. Това я прави най-гледаното е-спорт състезание в историята и най-гледаното предаване в ефира на Fox Sports. През миналата седмица САЩ всички големи спортни надпревари бяха временно спрени, включително и традиционните колежански финали по баскетбол, известни като March Madness.

Поради големия успех сезонът на NASCAR ще продължи поне още едно виртуално състезание, което ще се проведе на 29 март на симулираната писта в Тексас.

В нестандартното състезание участваха редица професионални състезатели, а фактът, че огромен брой американци нямат какво да правят и са изолирани у дома, също помага за рекордната гледаемост. В същото време обаче това показва, че хората са готови да гледат масово е-спорт по телевизията при подходящите обстоятелства, и подсказва, че това е област, която само ще се разширява в бъдеще.

Виж още: Как да извлечете максимума от вашия монитор?

Тагове: