The International, в който мерят сили най-добрите играчи на DOTA 2, е един от най-големите е-спорт турнири в света и току-що счупи собствения си рекорд за най-финансово привлекателно е-спорт събитие. Наградният фонд за тазгодишното издание The International вече надхвърля 34 396 000 долара, с което надмина миналогодишния рекорд от 34 300 000 долара.

Безспорно това е добра новина за Valve, след като компанията вече бе принудена да отложи The International по-рано тази година заради коронавирус пандемията. Към момента компанията все още няма нова дата и твърди, че не е в състояние да избере такава на този етап. Имайки предвид, че преди самия The International трябва да се проведат квалификации, на теория е възможно тази година изобщо да няма турнир.

Наградният фонд за The International се натрупва от покупките на т.нар. DOTA 2 Battle Pass, който струва 10 долара за базовата версия, 29 долара за 50 допълнителни нива и 45 долара за 100 нива. В замяна геймърите получават козметични предмети в играта. ¼ от така събраните средства отиват за турнира, така че докато геймърите продължават да купуват, наградният фонд за The International ще продължи да расте.

Към момента покупките ще продължат до 19 септември.

Снимка: Valve

Виж още: PlayStation 5 е тук! (ВИДЕО)

 

Тагове: