През декември 2020 г. Apple обяви, че 81 процента от пуснатите през последните четири години iPhone-и вече работят с iOS14, която е последната версия на мобилната операционна система. Сега по данни на маркетинговата компания Mixpanel, iOS14 вече задвижва над 90 процента от съвместимите устройства.

Това е впечатляващо постижение, имайки предвид, че iOS14 беше пусната през септември миналата година. На свой ред iOS13 има едва 5.07 процента дял, а на iOS12 и по-стари версии се падат още 4.48 процента.

Въпреки че тези данни не са официални, те показват за пореден път капацитета на Apple да достави най-новите системни ъпдейти до възможно най-широк кръг потребители – нещо, което Android конкуренцията често не успява да направи.   

При дебюта си през септември първоначалното разпространение на iOS14 бързо надмина темпото на разпространение на iOS13 за същия период, тъй като очакваха с интерес новите функции iOS14 да добавя екстри като вграден преводач, picture-in-picture за iPhone, нови функции в iMessage и др. В момента Apple вече работи по iOS14.5, която е налична в бета-версия, и макар още да няма премиерна дата, трябва да стане достъпна за всички до края на пролетта.

Снимка: 9to5mac

Виж още: Google Smart TV ще поддържа и режим "глупав телевизор" за тези, които не обичат модерните технологии

 

Тагове: