Инженерите на Apple приключиха работата по официалната версия на iOS 16. Както съобщи Марк Гърман от Bloomberg в неговия бюлетин Power On, предстоящата операционна система за iPhone е подготвена за публично пускане, тъй като инженерите приключиха с разработката миналата седмица.

Не е необичайно Apple да дава на разработчиците и публичните бета-тестери версии на операционна система, върху която са работили допреди няколко седмици. Тъй като вече сме на iOS 16 бета 6 и публична бета 4, Apple завършва цикъла си на тестване само няколко седмици преди слуховете за събитието на 7 септември – както също беше съобщено от Bloomberg.

Марк Гърман пише в днешния бюлетин:

"Актуализацията на iOS 16.0, по която инженерите на Apple приключиха работата през миналата седмица, трябва да стартира през септември заедно с watchOS 9. Тези актуализации ще съответстват на новия хардуер. Надстройките на macOS Ventura и iPadOS, от друга страна, сега са насрочени за октомври (след свързани със Stage Manager забавяния на софтуера на iPad), за да съответстват на новата хардуерна гама."

Имайки това предвид, след представянето на серията iPhone 14 и новите модели на Apple Watch Apple също ще обяви кога ще пусне iOS 16, watchOS 9 и tvOS 16 – последните не видяха големи ъпдейти в този бета-цикъл.

Това, което също е интересно е, че macOS Ventura и iPadOS 16 ще получат издание месец по-късно, когато се очаква Apple да обяви нови Mac и iPad. Това ще бъде идеалният момент за Apple отново да обърне внимание на предимствата на Stage Manager и други функции за непрекъснатост, които ще бъдат налични с тези версии.

iOS 16 носи нов Lock Screen, по-дълбока интеграция на Focus Mode, нови функции за Messages и FaceTime и т.н. Но след като Apple завърши разработката на iOS 16, това означава, че компанията вече може да премине към iOS 16.1. За тази друга операционна система е вероятно Apple да планира да стартира Live Activities, функция, която ще направи заключения екран още по-полезен.

Снимка: Unsplash

Виж още: Ранна премиера спасява iPhone 14 от недостига на компоненти