Специалистите от DxoMark са известни със своите фототестове, но сега за пръв път проведоха и нов тест на батериите на водещи смартфони. Най-големият извод от него е посредственото представяне на флагмана iPhone 12 Pro Max, който заема едва четвърто място. От тестваните телефони пред него се нареждат Oppo Find X3 Neo, Wiko Power U30 и Samsung Galaxy M51.

Всички модели се тестват и подреждат по резултатите от три ключови категории: бързина на зареждането, живот на заредената батерия и ефективност на батерията по време на тези процеси. Всъщност четвъртото място на iPhone 12 Pro Max може би не е чак толкова лошо, защото е на фона на резултатите от средното за пазара. Със 78 точки общ резултат iPhone 12 Pro Max има 49 часа живот на батерията, достига 80 процента заряд за 57 минути и пълно зареждане за 2 часа и 27 минути.

Въпреки че не може да се съревновава с резултатите на Oppo Find X3 Pro в категорията за най-бързо достигане на 80 процента заряд, iPhone 12 Pro Max е сравним със Snapdragon версията на Samsung S21 Ultra. Друго, което трябва да отбележим, е, че цената на iPhone 12 Pro Max започва от 1009 долара, докато класираните пред него Galaxy M51, Wiko Power U30 и Oppo Find X3 Neo струват съответно 400, 179 и 800 долара.

Снимка: Apple

Виж още: Huawei навлиза в премиум аудио сегмента в България