След около седем месеца Apple ще представи следващото поколение iPhone. С оглед на това нов слух предполага, че компанията ще добави 8 GB RAM към iPhone 14 Pro.

Тази информация идва от потребител с прякора yeux1122 в корейския блог Naver. Въпреки че той няма сериозен опит за проследяване на новини на тема Apple – тъй като вече беше наполовина прав за iPad mini 6, – потребителят цитира „местни източници на веригата за доставки“, за да каже, че предстоящият iPhone 14 Pro ще включва 8 GB RAM, за да съответства на новата Galaxy S22 серия на Samsung.

Въпреки че Apple никога не е влизала в битката за повече RAM с други производители, има смисъл компанията да направи скок спрямо паметта на iPhone през 2022 г. Тъй като се говори, че следващият iPhone ще включва най-високия си мегапикселов сензор за камера досега, устройствата ще продължат да се нуждаят от повече RAM.

В допълнение към това анализаторът на веригата за доставки Джеф Пу от Haitong International Securities наскоро потвърди този слух, че iPhone 14 Pro наистина ще разполага с 8 GB RAM.

След като Пу потвърди в минал доклад, че iPhone 14 ще има две функции, подобни на iPhone 13 Pro – ProMotion и 6 GB RAM, – би имало смисъл, ако Apple разграничи Pro устройствата с още повече RAM и по-големи сензори.

Също така се говори, че iPhone 14 Pro разполага с изцяло нов дизайн с миниатюрни дупчици вместо обикновения прорез, тъй като Apple планира да скрие някои сензори под дисплея.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Tesla: Apple няма с какво да ни изненада

 

Тагове: