iPhone 15 ще поддържа Wi-Fi 6E според прогнозен доклад, споделен тази седмица от анализаторите на Barclays Блейни Къртис и Том О'Мали. Анализаторите не уточняват дали функцията ще бъде достъпна за всички модели или ограничена до моделите Pro.

Apple е добавила Wi-Fi 6E поддръжка към няколко устройства досега, включително най-новите 11-инчови и 12.9-инчови iPad Pro, 14-инчови и 16-инчови модели MacBook Pro и Mac mini, докато всички модели iPhone 14 остават ограничени до стандартен Wi-Fi 6.

Wi-Fi 6 работи в честотните ленти от 2.4 GHz и 5 GHz, докато Wi-Fi 6E работи и в честотната лента от 6 GHz, което позволява по-бързи безжични скорости, по-ниска латентност и по-малко смущения в сигнала. За да се възползвате от тези предимства, устройството ви трябва да бъде свързано към Wi-Fi 6E рутер, който се предлага от марки като TP-Link, Asus и Netgear.

Говореше се също, че Wi-Fi 6E ще се появи за моделите iPhone 13 и iPhone 14, но това не успя да се материализира. Сега обаче, когато Apple започна да пуска Wi-Fi 6E поддръжка на най-новите си устройства, по-вероятно е iPhone 15 най-накрая да поддържа стандарта.

Очаква се Apple да представи iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max през септември, както обикновено. Слуховете предполагат, че и четирите модела ще разполагат с Dynamic Island и USB-C порт, докато моделите Pro се очаква да получат най-новия чип A17 Bionic на Apple, титанова рамка, полупроводникови бутони за сила на звука и захранване и много други новости.

Снимка: Unsplash

Виж още: Милиардери искат да построят бизнес парк в околоземна орбита

 

Тагове: