Microsoft обяви края на поддръжката на Windows 7 преди няколко дни, което означава, че потребителите на тази операционна система ще спрат да получават актуализации.

Въпреки последните кръпки, които получи, Windows 7 не въведе основни промени, но изглежда, че един от тях не е работил както се очаква и причинява проблеми с тапетите на някои потребители. "След инсталиране на KB4534310 тапетът може да изглежда черен, когато му е зададено да се разшири", обяснява Microsoft. Това се отразява само на опцията "Разширяване", докато опциите "Запълване", "Корекция", "Мозайка" или "Центриране" работят без проблем.

Виж още: HP Elite Dragonfly: ултра портативно бижу (ВИДЕО РЕВЮ)

От компанията смятат, че това не отбелязва подобаващо края на Windows 7 и са решили да предложат (за момента) финален-финален ъпдейт. Първоначално Microsoft сподели, че работи върху такъв, който ще бъде достъпен "за организации, които са придобили разширени актуализации на защитата на Windows (ESU)". Но е това се е променило и сега се говори, че пачът ще достигне до всички потребители с Windows 7 и Windows 2008 R2 SP1.

Не е обичайно за Microsoft да издава корекции и актуализации за операционни системи, които са излезли от поддръжка, тъй като клиентите, които искат да поддържат системата си актуална, трябва да плащат за програмата ESU. Цената е около $25-50 на машина и се удвоява всяка година. Преди няколко дни научихме, че германското правителство ще плати 900 000 долара за своите компютри през първата година. Microsoft предлага на потребителите на Windows 7 да си закупят нов компютър, вместо да пренастройват съществуващото им оборудване.

Тагове: