iOS 16 е налична само от около две седмици и потребителите продължават да се оплакват, че актуализацията е унищожила живота на батерията на iPhone. Въпреки че временното прекъсване на живота на батерията е нормално след актуализация на софтуера, изглежда, че този път се случва нещо различно, като потребителите на iPhone все още се оплакват две седмици по-късно.

Когато ъпдейтнете вашия iPhone до нова версия на iOS, обикновено има временно намаляване на живота на батерията веднага след инсталирането на тази актуализация. Това е така, защото iOS прави неща във фонов режим, като преиндексиране на файлове, снимки, приложения и др. Този тип натоварване върху батерията на вашия iPhone е особено забележим при годишните версии на флагмански софтуер на Apple като iOS 16, защото те са толкова масивни актуализации.

Като цяло това води до поток от оплаквания за живота на батерията веднага след пускането на нова версия на софтуера. Но след като цялото фоново преиндексиране приключи, оплакванията обикновено отшумяват. Тази година обаче оплакванията не са намалели и много потребители са убедени, че iOS 16 е унищожила напълно живота на батерията на iPhone.

Бързо търсене във всяка платформа за социални медии, включително Reddit, TikTok и Twitter, ще открие хиляди оплаквания от потребители на iPhone. Всички тези потребители казват, че животът на батерията на iPhone е намалял значително след инсталирането на iOS 16 преди две седмици. И разбира се, има редица конспиративни теории за това, че Apple целенасочено намалява живота на батерията на по-старите iPhone, за да стимулира продажбите на iPhone 14.

Apple все още не е коментирала тези опасения за живота на батерията от потребителите на iOS 16. Компанията пусна iOS 16.0.2 за обществеността, без да споменава подобрения в живота на батерията. iOS 16.1 също в момента е в бета-тестване.

Какъв е животът на батерията на вашия iPhone след инсталирането на iOS 16? Значително по-лош ли е, отколкото когато работехте с iOS 15?

Снимка: Pikrepo

Виж още: Силните продажби на iPhone 14 Pro може да дадат на Apple до 60% от пазара на скъпи телефони