Силните продажби на iPhone 14 Pro може да накарат Apple да стабилизира пазарния си дял за телефони от висок клас на 60%, ако ентусиазираният потребителски отговор продължи през годината.

Според DigiTimes пазарният дял на Apple за телефони от висок клас с единични цени над 500 долара досега е достигнал 55% извън сезона и 60% в пиковия сезон, но продажбите на ‌iPhone 14 Pro‌ може да доведат до това по-високият резултат да стане норма, ако запазят сегашната си инерция.

Съобщава се, че Apple е поискала от своя основен производител на iPhone Foxconn да прехвърли част от производствения капацитет на iPhone 14 към моделите Pro, за да отговори на силното търсене, докато DigiTimes информира, че производителите на компоненти във веригата за доставки на Apple не са получили съкращения на поръчки за нито един модел, въпреки че може да им е казано за леко коригиране на съотношенията на пратката за различни устройства.

На уебсайта на Apple пише, че се очаква ‌iPhone 14 Pro‌ и ‌iPhone 14 Pro‌ Max в няколко конфигурации да бъдат доставени след седмици. За разлика от тях моделите ‌iPhone 14‌ отбелязаха скромни продажби, като устройствата останаха достъпни за поръчка от уебсайта на Apple без забавяне и лесно достъпни в магазините.

Истинският индикатор за търсенето на ‌iPhone 14 Pro‌ ще бъде ефективността на продажбите през първия месец след първоначалната вълна от предварително поръчани модели според DigiTimes. Твърди се, че миналогодишните модели iPhone 13 Pro са регистрирали „изключителни“ продажби с дълга опашка след първата вълна от предварителни поръчки, сигнализирайки, че Pro моделите са се превърнали в масови надстройки за потребителите на ‌iPhone‌ благодарение на техните силни ъпгрейди на спецификациите.

За разлика от това ‌iPhone 14‌ разполага със същия дизайн и дисплей като iPhone 13 и се захранва от същия чип като ‌iPhone 13 Pro‌, плюс има по-нови функции на камерата. Междувременно 6.7-инчовият ‌‌iPhone 14‌‌ Plus е по-голяма версия с по-голяма батерия, която заменя не толкова популярните „мини“ размери от сериите iPhone 12 и 13.

Снимка: Apple

Виж още: Apple взе от Xiaomi тези по-малко известни функции за своя iPhone 14 

 

Тагове: