Apple пусна последната си гама iPhone преди две седмици. Докато много хора бяха развълнувани да се сдобият с ново устройство, тяхното въодушевление може да е смекчено от някои проблеми със системата на камерата. Изглежда, че няколко видни приложения на трети страни имат проблеми със съвместимостта със задната камера на iPhone 14 Pro. Потребителите съобщават за проблеми, включително треперене, тракане и механични шумове, излъчвани от устройството, когато използват приложения като Instagram, TikTok и Snapchat, както съобщава 9to5Mac. Освен това има проблеми и с автофокуса и фокуса.

Наред с публикуването на доклади за проблемите в Reddit и Twitter, някои споделят видеоклипове, които показват нагледно за какво става въпрос. Един от тях демонстрира скърцащ звук, идващ от iPhone 14 Pro, когато Snapchat е отворен. Друг показва подобен проблем, докато TikTok има достъп до задните камери.

„Наясно сме с проблема и следващата седмица ще бъде пусната корекция“, каза говорител на Apple пред Engadget, така че проблемът е софтуерен, а не хардуерен. Това вече изглеждаше така, както посочи 9to5Mac, като се има предвид, че тези проблеми изглежда са налице само когато се използват приложения на трети страни, а не собственото приложение за камера на Apple. По-специално приложенията може да не работят добре със системата за оптична стабилизация на изображението на iPhone 14 Pro, което изглежда е причината на тракането.

„Работим директно с Apple, за да отговорим на съобщенията от нашата общност, че камерата на Snapchat се тресе за някои апарати със софтуера на iPhone 14“, казаха от компанията в изявление. Засега TikTok и Meta нямат коментар.

Снимка: Apple

Виж още: Собствениците на iPhone 14 може да имат проблем с iMessage и FaceTime