Apple добре знае колко високи са залозите на върха на технологичния бизнес и компанията полага големи усилия да пази далеч от очите на публиката и конкуренцията всичко, което се случва зад стените ѝ. През миналата година 29 души са били уличени в това, че са първоизточници на изтекла търговска информация от Apple, като 12 от тях са били арестувани.

Малко иронично е, че научаваме това именно от отново изтекъл от компанията документ, предназначен да припомни колко важно е да се спазват условията на работа с поверителна информация. В документа ръководството на Apple предупреждава заловените приказливци не само че са загубили работата си там, но и изпитват сериозни затруднения в намирането на нова. Сред най-големите “течове” са данни за новия тогава iPhone X и последната версия на Apple Watch преди техните премиери.

Според Apple щателно проведените дигитални изследвания са помогнали за откриването още на служители, предоставили информация за iPhone X, iPad Pro и AirPods директно на известен новинарски сайт. 

Компанията обещава, че ще работи и със своите доставчици, за да предотврати кражба на интелектуална собственост и идентифицирането на издаващи търговски тайни хора. Независимо от всички мерки обаче практиката показва, че в интернет трудно се опазват тайни и информацията продължава да си намира канали въпреки най-различните предпазни мерки.

Тагове:
Най-четени
Всички

Huawei към Тръмп: „Не искаш да ни караш да се конкурираме с Google”

211 | Преди 17 ч.
Още от Tech

Вижте как изглежда лицето на идеалната знаменитост в социалните медии (СНИМКА)

5 | Преди 18 ч.