Първият Android смартфон на BlackВerry, който носеше името Priv, бе очакван от доста време и сега канадската компания изглежда решена да не допусне подобно забавяне при пускането на следващите си телефони с популярната мобилна операционна система, съобщава Trusted Reviews.

Това личи от изтекли в интернет снимки на два нови Android-базирани апарата, които носят кодовите имена Rome и Hamburg. За тях все още не се знае нищо, но от снимките, идващи от Китай, можем да заключим, че Hamburg изглежда стандартен тъчскрийн модел, освен ако отзад няма скрита плъзгаща се клавиатура. На свой ред Rome все още запазва въпросната физическа клавиатура, но тя е под екрана, подобно на класическите BlackВerry апарати.

След пускането на Priv компанията се дистанцира до голяма степен от телефоните със собствения си BlackBerry 10 софтуер, така че изглежда, че оттук насетне нейното бъдеще и шансовете ѝ за оцеляване са свързани изключително с Android телефоните, които BlackBerry ще пусне.Виж още: Oppo и Vivo влязоха в топ 5 на най-големите производители на смартфони

Тагове: