Един от най-популярните МР3 плейъри в историята се готви да голямото си завръщане. Winamp ще дебютира с нов уебсайт и лого, както и вече кани потребители за бета-тестове на предстоящата версия на плейъра.

 

Преди стриймингът на музика да се наложи, песните в МР3 формат, слушани на компютъра с плейъри, бяха основният начин за консумация на музикално съдържание. Благодарение на своите скинове и визуализации Winamp придоби голяма популярност, но след версия 5.666 от 2013 г. програмата не е разработвана и поддържана. При отсъствието на официална поддръжка на Winamp към момента единствените разработки идват по линия на Winamp Community Update Project, но това са главно фиксове за бъгове.

Ако желаете да участвате в бетата на новия Winamp, може да се запишете за нея през Winamp.com, който също търпи пълна промяна. Засега не се знае под кой номер ще бъде пусната новата версия на Winamp и каква нова функционалност ще има плейърът, но компанията Radionomy, която купи марката през 2014 г., твърди, че чакането ще си заслужава.

Дано да е така дори само заради славните спомени.

Снимка: Winamp

Виж още: Microsoft най-накрая подменят Windows Media Player