Добре, признавам, че заглавието е малко шоково, но истината е, че се вълнувам. Имахме огромното желание да ви зарадваме с подобен подарък и благодарение на любезните хора от Ozone.bg осъществихме това. Огромни благодарности. И така, като човек, който обожава гейминга (и своята собствена PS4, разбира се), съм наистина доволен, че успяхме. А най-хубавото е, че един от вас, редовните ни читатели, ще грабне конзолата.

Ако следите сайта, знаете, че има причина за това – годишните ни технологични награди за устройства (HiEnd EPA) и съдържанието за тях (HiEnd ECA). Ако сега четете тези редове и искате да зарадвате себе си или близък човек с една прекрасна PS4 Slim, просто отскочете до специалния ни сайт за гласуване, дайте своето мнение, а точно след една седмица (понеделник, 28 ноември) може би именно вие ще сте седмичния ни късметлия. Вече подарихме симпатични батерии и един наистина красив смартфон. Успех!

Но да се върнем на ето това устройство, което само след седмица може да връзвате към телевизора у вас. Eто как изглежда:

 

 

Дам, приятно, абсолютно се съгласявам. Новият PS4 Slim е по-тънък, по-малък, но със същата производителност като по-големия си събрат. Но пък с по-ниска консумация на енергия. Този, без Slim в името си. Моделът, който ще грабне един от вас, идва с 500 GB твърд диск и нещо, което лично аз много харесвам – Blu-Ray оптично устройство. Това означава, че освен игрите, можете да пускате Blu-Ray филми, които изглеждат наистина впечатляващо (ако имате точния телевизор, разбира се).

В комплекта е и новият контролер, който има светлина и в горния си край. От опит казвам, че това е малка, но съществена промяна. Например в Rise of Tomb Raider според цвета, който излъчва светещата пръчка, свети и контролерът. В някои игри само от светлината можете да разберете точно колко зле е ранен героят ви.

Сериозно удобство е, че можете да използвате конзолата и като мултимедиен център в хола. Безжичната връзка с интернет, комбинирана с приложения като Spotify, Netflix и Plex (удобно за стрийминг на видео директно от компютъра), помагат на PS4 Slim да превърне всеки телевизор в център на забавление.

Това е наградата за тази седмица, осигурена от Ozone.bg (където има избрани гейм заглавия с големи отстъпки), които разполагат със сериозен асортимент не само от игри, но и множество продукти за почитатели на филми, сериали и... отново намесва и игрите, разбира се.

И тъй като казах игри – в момента първенецът в категория „Игра“ в HiEnd ECA започва да губи шеметната си скорост и има вероятност да бъде застигнат от втория. Тази година ни беше изключително трудно да изберем само шест добри игри, но за това как направихме нашия избор ще ви разкажем съвсем скоро.

Не забравяйте – всеки, гласувал в HiEnd EPA и HiEnd ECA, участва в седмичната ни томбола, но това не означава, че отпада от надпреварата за големите награди. В гласуването за технологични продукти, подрепено от Банка ДСК, това е Samsung Galaxy S7 edge и камерата Gear 360, а в това за съдържание – 55-инчов OLED телевизор с Ambilight от Philips.

Изберете фаворитете си тук.

Тагове: