Вече почти година Honor е самостоятелна компания и това й се отразява добре, особено в нейната родина. По данни на маркетинговата компания Canalys, Honor вече е третият най-голям производител в Китай, изпреварвайки Apple, Xiaomi и бившия си собственик.

През Q3 2021 Honor е продала 14.2 милиона устройства, което е увеличение с 25 процента на годишна база и със 105 процента спрямо предното тримесечие. Според Canalys този растеж се дължи на това, че немалко потребители на Huawei минават към Honor. Освен това апаратите от среден клас на Honor като Play 20 и Х20, както и серията Honor 50 постигат добър успех. Предвид че последната току-що стартира в Европа, предстои да видим дали тя ще постигне подобен успех там.

Що се отнася до останалите лидери на китайския пазар, две марки на ВВК са начело през Q3 2021. На първо място е Vivo c 18.3 милиона продажби и 23 процента пазарен дял. На второ място е Орро, в чиито данни вече влизат и продажбите на OnePlus I 16.5 милиона продажби и 21 процента пазарен дял. Xiaomi e на четвърто място след Honor с 10.9 милиона продажби, а пети е Apple с 8.3 милиона продадени телефона.

Снимка: Honor

Виж още: Tesla Cyberquad ще бъде най-безопасното ATV в света

 

Тагове: