Забравете за бебетата с таблети, защото котките с iPad са новото забавление на интернет потребителите, които наскоро станаха свидетели на използване на устройството със сензорен екран от домашен любимец.

Видеоклипът, споделен в акаунта @doja.rat.sexy в TikTok, показва момента, в който авторката на публикацията е открила своята котка да скролва видеоклипове за диви животни в YouTube, използвайки езика и лапата си.

Кадрите, споделени на 26 януари, накараха интернет да изпадне в лудост, тъй като повечето потребители не можеха да повярват на очите си. Досега клипът е събрал над 5.3 милиона гледания и повече от 764 000 харесвания. На записа се чува как собственичката пита: "Откъде знаеш как да правиш това?".

Въпреки че в интернет има много информация за ограниченията на времето за гледане на деца от родителите, има малко данни за домашните любимци, които използват технологии.

Hill's Pet Nutrition, Inc. твърди на своите уебсайтове, че котките могат "донякъде" да гледат телевизия. Животните "нямат познавателните и разсъдъчните способности да обработват изображения и звуци в по-сложни мисли", но се наслаждават на движенията и цветовете.

Така че котката не може да се пристрасти към най-новия сериал на Netflix, но може да се концентрира върху това, което се показва на екрана. Американският уебсайт за храни за домашни любимци подчертава как предавания с комбинация от червено, зелено и синьо, съчетани с бързо движещи се обекти, са най-привлекателни за котките.

Можете да видите защо това е интересно в този случай, защото котката гледа видео с птици. Hill's Pet Nutrition добавя, че котките могат да се радват и на детски предавания поради основните цветове и бързите движения.

Снимка: Unsplash/@doja.rat.sexy

Виж още: Изследователи демонстрираха бърз 3D печат с течен метал (ВИДЕО)

Тагове: