Японските медии съобщават за разговори между китайския РС гигант Lenovo и Fujitsu за закупуването на компютърния бизнес на компанията, която в момента изпитва сериозни проблеми в този сегмент.

В началото на миналото десетилетие Fujitsu бе в топ 5 на РС производителите в световен мащаб, припомня Ars Technica, но днес този бизнес е на загуба и компанията търси начин да се откаже от него изцяло, след като през февруари 2016 г. го отдели като самостоятелен бизнес.

Първоначално Fujitsu се надяваше на сливане с РС бизнеса на Vaio (бившето компютърно подразделение на Sony, от което компанията се отказа през 2014 г.) и на Toshiba, но разговорите се провалиха, тъй като никоя от трите компании не искаше да поеме контролиращия дял. Това накара Fujitsu да търси алтернатива и тя може да се появи в лицето на Lenovo.

Китайците обещават, че ще запазят всички съществуващи заводи и няма да уволнят нито един от досегашните служители. Ако сделката стане, това ще утвърди Lenovo като РС производител номер едно в света.

Виж още: Apple е най-скъпата марка в света - отново

Тагове: