LG Electronics вече има нов регионален управляващ директор в лицето на Бумсоп Лий, съобщи технологичният гигант. Лий ще бъде базиран в централата на компанията за Централна и Източна Европа в Будапеща, Унгария, но ще отговаря за 11 държави в региона, включително и България.

Преди да поеме новия пост, Бумсоп Лий изпълнява длъжността президент на звеното на LG в Румъния, а преди това има дългогодишен международен опит в активностите на LG в Източна Европа, страните от ОНД, Южна Америка, Близкия изток и Африка.

Визията на новия регионален президент е да затвърди лидерската позиция на LG в Централна и Източна Европа, като използва максимално местните таланти и екипи, както и да се възползва от високотехнологичните иновации, с които разполага компанията. Последните подобни примери включват новаторските нововъведения, представени на ежегодното изложение за потребителска електроника CES в Лас Вегас, и спечелването на CES 2017 Innovation Awards от LG.

В свободното си време Лий се посвещава на спорта и пътуванията. Неговите интереси включват тенис, тенис на маса, а когато пътува, е любител на природата.

Бумсоп Лий заема мястото от Юнгнам Ро, който поема ръководството на Home Appliance & Air Solution звеното на LG в Индия след успешния си период начело на LG Унгария.

Виж още: LG G6 може да се появи още на 10 март с 5.7-инчов екран и необичайно съотношение 18:9

Тагове: